Badel Pelinkovac Orange 0,2l

189 ден

Бадел Пелинковац е најстариот и најпознат хрватски хербален ликер, како и најпродаваниот хербален ликер во Хрватска.

Бадел Пелинковац се произведува по традиционален метод на мацерација каде избраните лековити билки, со доминантна билка Пелин (лат. Artemisia Absinthium), се натопуваат во основна течност и потоа се оставаат да одлежат во дрвени буриња. Билките ги ослободуваат своите највредни карактеристики со стареење неколку недели. Дел од произведениот мацерат се дестилира во бакар и на крај дестилатот и мацератот се претопуваат во Бадел Пелинковац.