Ballantine’s Finest 21 years 0,7l 43%

6,069 ден

Со Ballantine’s Whisky 21 Years, познавачите добиваат неверојатен спој од најдобрите шкотски вискии – од кои ниту едно не е помладо од 21 година. Со ова виски, компанијата на Ballantine го покажува своето импресивно искуство и извонредните вештини во производството на најдоброто мешано шкотско виски.

Најдобрата мешавина од шкотско виски на Ballantine
Фактот дека познавачот на виски чувствува дека неговите барања се потврдени од брендот на Ballantine се должи на историјата на компанијата која датира од 1869 година. Кралицата Викторија од Англија ги награди достигнувањата на оваа светски позната дестилерија од Шкотска со сертификат во 1895 година. коктел креации со виски од Ballantine’s се исто толку модерни и прилагодени на денешното време, кои, на пример, кога се мешаат со ликер од јаболко, ги нагласуваат оригиналните идеи за вкус на вискито.

Вискито на Ballantine 21 година
The Ballantine’s Whisky 21 Years е исклучително нежен на носот и има аспекти на слатко овошје како што се портокали, кајсии и печени ореви. На непцето е изненадувачки сладок, прошаран со зачинети ноти, како и впечатоци од мед, нугат и дим. Богатата и многу мека завршница го комплетира одличниот севкупен впечаток на ова виски.