Dimple 15 years old 0,7

2,650 ден

Dimple вискито е најстарото од сите шкотски виски и би можело да биде вискито за постарите луѓе во светот. Џон Хејг го дестилираше за прв пат во Камеронбриџ, Шкотска, во 1824 година. Хаиг Виски го остави зад себе своето скромно потекло за да прерасне со вртоглавица во Vovlerse еден од поуспешните и попознатите шкотски виски на светот.
Dimple („дупка“), дел од семејството Хаиг, своето име го должи на ексклузивниот облик на неговото шише. Тоа е луксузната верзија на Haig Gold, има 15 години зреење и има многу повеќе малтирано влијание што ги вклучува Whiskys Malta чисто од Glenkinchie и Linkwood во мешавината.

Можеби ќе ви се допадне