Glen Morey 15 years old 0,7L 40%

2,870 ден

Glen Morey 15 Years Old 0,7L 40% е истакнато шкотско виски со едно слад старено деценија и пол во дабови буриња. Потекнувајќи од бујните пејзажи на Шкотска, овој израз ја отелотворува суштината на традиционалната изработка на шкотски виски. Со мазно и префинето непце, Glen Morey 15 нуди слоеви на сложеност, со ноти на богата карамела, сушено овошје и суптилни нијанси на даб и зачини. Флаширан со 40% алкохол по волумен, обезбедува избалансирано и елегантно искуство за пиење, што го прави ценет додаток на секоја колекција виски.