Jameson 1l

1,390 ден

Jameson 1L е сакано ирски виски, познато по својот мазен и пристапен карактер. Тројно дестилиран за исклучителна мазност, Џејмсон нуди урамнотежена мешавина од жито и виски од тенџере, што резултира со разновиден и лесен за пиење дух. Со ноти на мед, ванила и тост дрво, ова виски дава хармоничен профил на вкус погоден за пиење уредно, на карпи или како основа за класични коктели како што се ирското кафе или киселото виски. Како симбол на наследството на ирското виски, Џејмсон 0.7L останува вечен омилен меѓу љубителите на виски ширум светот.