white horse 0,7

750 ден

Вискито White Horse е тројно дестилирано виски кое созрева во дабови буриња најмалку 4 години. Се произведува во дестилерија која ги користи само најдобрите состојки исклучиво од ирско потекло: јачмен, јачмен слад и чиста вода. Добар баланс и сложеност со примеси на даб, чад и карамела. Има добра овошна нота, со многу слад на носот. Навистина сладост и прилично сладок со мед, овошје и карамела. Мека и раскошно непце. Финишот е долг и доста сложен со ноти на даб, зачин пепи и кремаста ванила.