Vino cabernet souvignon barrique 0,75l

669 ден

Каберне Совињон Барик на винаријата Бовин е квалитетно суво црвено вино произведено од избрани сорти на јужно-западната страна на Лепово Брдо, зреено 12 месеци во македонски дабови буриња. Ова вино се одликува со пурпурно-црвена боја типична сортата Каберне одгледувана на јаглеродна почва, со овошна арома на зрела црна рибизла и слива. Богато со меки танини, полно и долготрајно со ароми на зрели овошја и послевкус на ванила и кафе. Со соодветно складирање, во ова вино може да уживаме и во следните 10-15 години.