Vino Pivka Traminec 0,75l

339 ден

Во благородната арома на пролетните цвеќиња на ова вино доминираат примеси на роза. Вкусот е богат, со голема должина. Ќе го паметите по уникатноста на розовото грозје Траминец од внимателно избраните лозови насади во Тиквешкиот лозарски регион. Се препорачува како аперитив и со различни слатки задоволства. Најдобро се служи на 10-12°C