Vino San Angelo igt siv pinot 0,7l 13,5%

899 ден

Потекнува од Тосканските лозја на винаријата, позиционирани на јужниот дел од Monalcino. Расте на глинено тло, помалку варовничко. Одличен како аперитив, или во придружба на лесни предјадења, како што се зеленчук на скара, тестенини со зеленчук, тестенини со шкампи и тиквички како и со морска храна