Viski J&B 350ml

630 ден

Justerini & Brooks Rare или попознат како J&B Rare е омилено шкотско виски меѓу младите луѓе ширум светот. Тоа е омиленото европско виски, именувано по неговите основачи. Историјата на J&B датира од 1749 година. Се добива со мешање на 42 различни видови на malt & grain виски, од кои повеќето доаѓаат од познатиот шкотски регион Спајсајд. Созреваа повеќе од 5 години во рачно изработени дабови буриња. Се консумира чисто, со мраз или како главна состојка на разни коктели.