Ardmore legacy 0,7 40%

2,299 ден

Направен во 2014 година за да го заземе местото на „Ardmore Traditional“, „Legacy“ има профил на вкус, лесно измешан, зачинет предводена од дрво. Ardmore Legacy е изработен со 80% тресет и 20% слад .
Повеќе на солената отколку на слатката страна, со лесен мирис на јаглен и земјени белешки . Сладок цимет, свеж мед и ванила тофи се појавуваат на места.