Asahi super dry 33l

100 ден

Asahi Super Dry е јапонско пиво пар екселанс. Од своето основање се покажа како првиот „Каракучи“ сув вкус, револуционизирајќи го пазарот и создавајќи нова категорија во меѓународниот свет на пиво.

Произведен со ниска ферментација, со иновативни технологии за гарантирање на неговиот сув вкус, кој го чисти и задоволува непцето голтка по голтка. Во 1987 година Asahi Breweries започна со производство на „суво“ пиво, што предизвика претеран продажен бум, ја револуционизира и ја промени големата панорама на светското пиво засекогаш: Asahi Super Dry. Многу други компании се обидуваат да го имитираат неговиот огромен успех, но безуспешно.

Asahi Super Dry претставува резултат на внимателна студија, насочена кон исполнување на вистинската желба на потрошувачот во однос на пивото, поставувајќи нов стандард во јапонскиот свет на пиво. Потрошувачите сакаа пиво со освежителен, чист вкус што може да се ужива со секоја голтка и што може да се ужива со секаков вид јадење.

Не постои друг стил кој може да го опише уникатниот вкус на овој иновативен рецепт. Асахи е првото суво пиво, денес број еден со продадено 12,7 милиони hl пиво и убедливо најпродавано во Јапонија.

Се вари со вода, хмељ, јачмен, слад, квасец Асахи бр. 318. Неговата боја е сламена жолта и открива чист, сув и освежителен вкус на непцето.

Совршено да се комбинира со суши, свежа храна и јадења од риба.