BOVIN, IMPERATOR 0.75L

1,655 ден

Император е уникатно вино произведено од сортата вранец, од доцно собрани одбрано грозје од сопствените лозја на Бовин. Вино со длабока темноцрвено-црна боја и интензивна арома на диви плодови како што се боровинки, црни, капини и вишни. Вкусот ја следи аромата и е силен и свеж. Се препорачува да се служи со месни јадења како свинско, јагнешко и масна риба на температура од 15-17ºC.