Bovin Merlot vino 0,75l

675 ден

Сортата Мерло на винарија Бовин е суво, црвено вино со моќна, интензивна, пурпурна боја која нијансира од ова младо вино со длабок карактер. Мирисот е жив, со нијанси на цреши, јагоди, бобинки, ружу и сливи. Во вкусот полно и богато, со изобилсто танини.
Бовин Мерло е добар придружник за секое јадење, од салата до црвено месо, како свинско.

Препорачуваме да се сервира на темпаратура од 15-17°C.