Disaronno 0,05l 28%

180 ден

Disaronno Amaretto Originale е најпродаваниот италијански ликер во светот. Рецептот за нив датира од 1525 година, но првпат е произведен во 1817 година. Ликерот се карактеризира со килибарна боја и пријатен бадем букет.