vodka wyborowa 0,7l 37,5%+long glass

599 ден

Веројатно досега најпродаваната полска вотка и меѓународен предводник на дестилаторската уметност на Полска. Wyborowa Wódka се појави на полскиот пазар уште во 1920-тите, во време кога водката сè уште се сметаше за комунистичка стока во западниот свет. Производството се одвива исклучиво од ‘рж. Забелешки за дегустација: Боја: Јасна. Нос: Јаткаст, земјен, интегрален леб. Непце: Малку слатко, ореви, кафеав леб. Завршување: Долготрајно. Уживајте во водката на мраз или во долг пијалок