Vino Kamnik Heritage cabernet souvignon 0,75l

3,999 ден

Ова вино е произведено 100% од сортата Каберне Совињон. Неговата сложеност доаѓа од 30-месечното стареење во нови француски и американски дабови буриња под строго контролирани услови на температура и влажност во нашата визба. Се дефинира со длабока рубин црвена боја со темно виолетови нијанси. Со носот открива интензивен, комплексен мирис на темно пире од бобинки, надополнето со дискретни тонови на ванила, сладунец и зачинети ноти. Вкусот е богат, со полно тело, со мека танинска структура и хармонични киселини, долготраен овошно-чоколаден послевкус.