вино Жилавка 0,75л 2018г

349 ден

Потценета сорта со огромен потенцијал. Насадот е во реонот Овчка река. Гмеченото грозје е мацерирано два дена. Траењето на ферментацијата е 18 дена, на контролирана температура од 16 С. Зреено е во инокс садови 3 месеци на фин талог. Суво вино со 14.1% алкохол и голема свежина која долго останува во устата. Ароми на јужни овошја типични за сортата. Нефилтрирано вино. Лимитирано производство од 1200 шишиња. Вообичаена е појава на талог. Содржи сулфити

Име

Go to Top