Vodka Russian Standard 1L

ден

Руски стандард е водечки премиум бренд во Русија. Зимската пченица од руските степи се меле и ферментира. Рускиот стандард се дестилира четири пати во Oригиналните и Платинести верзии, додека Империја се дестилира осум пати. Дестилатот се меша со вода од езерото Ладога. Водата од подземните извори на езерото е една од најмеките што може да се најдат во природата, а се одликува и со висока чистота. По мешањето, водката четири пати се филтрира низ јаглен (јаглен), платината поминува низ дополнителни две филтрации, додека Империја се филтрира преку кварц дополнителни два пати, кој потекнува од планините Урал.