Vrsnik crveno Tikves

940 ден

Црвеното вино „Vršnik“ е произведено од сортите сира, мерло, каберне франк и карменере. Во него мирисот на капина, цреша и јагода е проследен со ноти на црн бибер. Ова суво вино со полно тело и меки танини има вкус на капина, црна рибизла, кандирано овошје и пријатен овошен финиш.