Aperol 6/0,7 11%

840 ден

Аперол е ботанички ликер кој се произведува во Италија повеќе од сто години. Светло портокаловиот пијалок бил измислен од браќата Луиџи и Силвио Барбиери во 1919 година во Падова, Италија. Технички се смета за вид амаро, кој е категоризиран според неговата горчина (самиот збор амаро во превод значи горчлив).7.