Apsolut Vap 0,7 40%

789 ден

Водка Апсолут за првпат беше лансирана во Newyjорк во 1979 година. Наскоро стана збор за градот, во САД и на крајот на светот. Но, рецептот кој стои зад чистиот и природен вкус на Абсолут е всушност постар од 30 години. Така е и шишето со медицина од 18 век пронајдено во продавница за антиквитети во Стокхолм, Шведска, кое даде инспирација за иконското шише со водка.