Ardbeg Uigeadail

4,590 ден

Фина капка Ардбег флаширана на јачина на буре. Брак на Ардбег од бурбонски буриња и шери задници што му дава сладок и зачаден финиш на овој слад. Uigeadail е езерото од кое тече целата вода на Ардбег. Апсолутно зачудувачки виски, и по смртта на Airig nam Beist, ова веројатно ја претставува најдобрата вредност во основниот опсег.