Ballantine’s Finest 17 old 0,7l 40%

4,569 ден

Мешавиното шкотско виски на Ballantine се извезува во над 160 земји и е еден од најголемите шкотски брендови во светот. Во Ballantine’s се мешаат виски од слад и зрнести виски од сите четири виски региони во Шкотска, Спејсајд, Ислеј, Хајлендс и Ниски. Ballantine’s 17 Years Old созрева 17 години и се карактеризира со својата единствена рамнотежа помеѓу фината благост и живата сладост. Забелешки за вкус: Боја: темно златна. Нос: ноти од дабово дрво, ванила, ноти на чад. Вкус: Кремаст, богат, мед-сладок, ноти на даб, зачинета сладунец. Финиш: долготраен, малку зачаден, ноти на ванила, ноти на зачини.