Aberfeldy 12years old 1l 40%

2,550 ден

Дестилеријата Аберфелди се наоѓа во висорамнините на Шкотска и е позната по своите благи, но слатки флаширања. Дестилеријата е основана во 1896 година од браќата Деварс.

Овој Aberfeldy созрева 16 години во рачно изработени дабови буриња.

Белешки за дегустација:
Боја: Килибарна.
Нос: шери, каранфилче, овошен колач.
Вкус: слатко, мед, цитрус, ноти на темно чоколадо.
Финиш: долготраен, повеќеслоен.