Birra Moretti 0.5L

70 ден

Пивото Birra Moretti се произведува на традиционален начин. Тоа е резултат на производствен процес кој остана речиси непроменет од 1859 година. За производство на пивото Birra Moretti се користат најдобрите суровини, како и специјална комбинација на висококвалитетен хмељ кој му дава уникатен вкус и арома, нагласувајќи го неговиот совршено избалансиран горчлив вкус. Не е претерано јако пиво, па затоа се препорачува да се консумира со оброци.