BLACK BUSH 40% 0.7L

1,599 ден

Bushmills Black Bush се произведува во Ирска. Се заснова на 75% на виски од слад, кое созревало осум до десет години во буриња со шери Олоросо. Останатите 25% се обезбедени од други житни дестилати.

Арома
Аромата е главно составена од печени јаболка, суво грозје, какао, јачмен, грозје и зачинет слад.

Вкусот
Bushmills Black Bush ирското виски е многу полно тело. Во овој опсег на цени, неговиот вкус е вистински победник. Траги од морско оревче, чоколадо, суво грозје, јаткасти плодови, црвено вино, слад и шери. Вистинско задоволство до финишот, кој е многу долг и мазен со избледување на слад тон.