Bovin AnaMarija roze vino 0,75l

675 ден

Ана Марија од Бовин е суво розе вино произведено од сорите Sangiovese и Cabernet Sauvignon кое подложи на кратка ладна мацерација од каде ја добиваме деликатната интензивна розе боја. Мирисот е полн со рози, дива јагода, цреша и калинка. Иако има само малку остаток на шеќер, свежото овошје помага да се балансира слаткоста. Атрактивниот микс на мириси, свежината до средната слаткост го прави ова вино идеален летен пијалок. Најдобро е кога се комбинира со бело сирење, салати и ладни јадења, риба и школки, или пак како придружник на овошна торта. Се препорачува да се служи на 8-10°C.