Bovin Kleopatra vino 0,75l

769 ден

Клеопатра е првото вино од овој регион добиено од сортата грозје Каберне Франк од лозовите насади на Бовин. Карактеризира со рубин-црвена боја со мирис на калинки, брусница и други црвени плодови богати со витамин Ц. Има добро избалансиран вкус и мирис. Се препорачува за сите прилики со сите видови сирење, лесни салати и пилешко на температура од 12-14 ºС.