Bovin Muscat temjanika vino 0,187

179 ден

Грозјето од кое е направена Бовин Мускат Темјаника потекнува од нашите соспствени лозја од локалитетот Лепово Брдо. Комплексна и софистицирана, аромата на БОВИН Мускат Темјаника е многу привлечна и потсетува на многу овошни мириси. Вкусот трае долго и е балансиран со ноти на бозел и јаболка. Мекиот крај го комплетира мазниот вкус.

Се служи разладено на 6-8ºC и се препорачува како придружник и на едноставни десерти и како аперитив со школки или зрело сирење.

Нето: 0,75л.

Вид: полусуво бело вино

Вински регион: Вински регион Тиквеш

Препорачана температура: 6ºC – 8ºC

Сорти од грозје: 100% мускат темјаника