Bovin Chardonay 0,750

709 ден

Шардонето од Бовин е квалитетно суво бело вино со жолтеникаво-зелена нијанса. Тоа е вино со комплексна арома типична за сортата, со нагласена арома на тропско овошје – ананас, банана, цитруси но исто така и диња и јаболко. Вкусот трае долго, и е мек, балансиран и свеж. Одличен придружник е на зрееното сирење, зелената салата, бело месо, риба и морска храна.

Ова вино терба да се служи малку разладено на 8-10ºC.