Bovin Shiraz superior vino 0,75l

885 ден

Ова вино е магнет за вистинските конесери на виното. Искрива темна рубин боја со нијанси слични на гранит. Во виното моќно се чувствуваат мириси на палма, маслина, бибер. Кога во чаша, виното има постојан сладок вкус на мали, зрели, црвени овошја.

Ова Шираз се препорачува да се сервира на температура од 15-17°C на трпеза со дивеч на скара, гарниран со мармалад од црвени овошја и бобинки, печено говедско и свинско или со вкусни македонски јадења со бамја.