Brzanov Rose Pashino 0,75L

1,070 ден

“Brzanov Rose Pashino” е розе вино произведено од винарска куќа “Brzanov”.

Обично розе вината се прават од црвени сорти грозје, каде сокот на грозјето останува во контакт со кожата само неколку часа за да се постигне посветлата розева боја. Резултатот е лесно и освежавајуќе вино, со ароми на свежо цитрусово и цвекло, како и со вкусови на јагода и црница.

“Brzanov Rose Pashino” веројатно е едно такво вино, со своја сопствена уникатна комбинација на ароми и вкусови. Ова вино би било одличен избор за уживање во топлите летни денови или за придружување на разнообразни лаки оброци.