Bushmills malt 10 years old 6/0.7l (box+glass cups)

2,499 ден

Bushmills Single Malt Вискито старо 10 години е тројно дестилирано од 100% слад јачмен и зрее минимум 10 години во поранешни буриња Шери и буриња зачинети со бурбон, што му дава арома на мед, ванила и млечно чоколадо. Неговата исклучителна сложеност се совпаѓа само со неговата пристапност, неговата мазност.