Glen Moray 12 years old 0,7L 40%

1,980 ден

Glen Moray 12 Years Old 0,7L 40% е истакнато шкотско виски со еден слад, познато по својата мазност и длабочина на вкус. Изработен во шкотскиот регион Спејсајд, овој израз се одлежува десетина години во дабови буриња, што му овозможува да развие сложен карактер. Со урамнотежено непце, Glen Moray 12 нуди ноти на мед, ванила, тофи и суптилни нијанси на даб и зачини. Флаширан со 40% алкохол по волумен, обезбедува рафинирано и пријатно искуство за пиење, што го прави омилен избор меѓу љубителите на виски ширум светот.