Виски Glenkinchie 12god. 0,7

3,199 ден

Вискито Гленкинчи е најсветлиот и најмладиот претставник на шкотската низина. Сите силни пијалоци од овој регион имаат особено лесен карактер. Ова виски влезе на пазарот како единечен слад дури во 1988-1989 година, иако самата дестилерија датира од 20-30-тите години на минатиот век (оригиналното име беше Милтон). Гленкинчи внимателно ги следи традициите на правење виски, користејќи античка опрема, благодарение на што вкусот на вискито добива посебна длабочина и сложеност.