GlenLivet 12 0,7L 40%

2,025 ден

Glenlivet 12 0,7L 40% е иконично шкотско виски со еден слад од регионот Speyside, познат по својата мазност и пристапен карактер. Одлежено 12 години во дабови буриња, овој израз го покажува класичниот стил на Гленлајвет. Со избалансирано непце, Glenlivet 12 нуди ноти на овошни плодови, мед, ванила и навестување на цветна сладост. Флаширан со 40% алкохол по волумен, обезбедува хармонично и пријатно искуство за пиење, што го прави омилен избор меѓу љубителите на вискито и почетниците.