Talisker Skye 0.7l

2,890 ден

11% Off

Talisker Skye 0.7L е волшебно шкотско виски со еден слад од островот Скај, познат по својот препознатлив поморски карактер и профилот на зачаден вкус. Именуван по грубиот пејзаж на островот, Talisker Skye нуди баланс на слатки и зачадени ноти, со ноти на морска сол, бибер и допир на овошна. Изработен со мешавина од виски одлежани и во рефил и во тост американски дабови буриња, овој израз дава богато и задоволувачко искуство за пиење, евоцирајќи ја суштината на шкотското крајбрежје. Talisker Skye 0.7L е омилен избор за љубителите на виски кои бараат вкус на дивиот и елементарен дух на Skye.