vat 69 0,7

600 ден

69 е познато шкотско мешано виски направено во Единбург од компанијата Вилијам Сандерсон. Овошната и лесната мешавина ја носеше дури и Ернест Хенри Шеклтон на неговите експедиции на Антарктикот.