Vino Kamnik Merlot single vinejard 0,75l

2,149 ден

Суво црвено вино во шишиња, направено 100% од внимателно одбрано грозје Мерло. Ова вино се карактеризира со длабока рубин црвена боја со виолетови нијанси. 32-месечното стареење во новите американски и француски дабови барики му даваат на ова вино сложен нос кој открива овошни и зачинети тонови, со доминантни темни и црвени бобинки надополнети со примеси на ванила и кафе. Непцето на ова вино со полно тело е добро развиено и елегантно, изобилува со меки и интегрирани танини. Повкусот на ликер и чоколадо е долг и пријатен.