Vino Kamnik souvignon fume 0,75l

889 ден

Ова вино е произведено 100% од сортата Sauvignon Blanc. Уникатноста на ова вино произвлегува од 6 – месечното созревање во нови барик-буриња од француски даб со карактеристична минералност, како и примената на “sur lie” методот, при што се добива комплексно буке. Се карактеризира со зелено-жолта боја и кристална бистрина. Мирисот, кој е раскошен и елегантен, открива вегетативни ароми испреплетени со тонови на тропско овошје. Вкусот е среднополн, сортен, со карактеристична свежина, дискретни минерални ноти надополнети со зачински поттонови на дим, и долготраен и хармоничен послевкус.