Vino Kamnik Temjanika selected latte harvest 0,25

1,045 ден

Неготинските лозари го гледаат овој вид грозје тешко за одгледување, но оние кои се преокупирани со него велат дека чувствуваат екстремно задоволство.
Ова е вино кое најдолго ги разбранува вашите сетила без да го изгуби својот вкус. Неговата боја е рубин-црвена со силен сјај во чашата и мирис на компот и овошни конзерви. Многу мирисни ароматици се рефлектираат во мирисот на ова вино во кое доминираат цреша и боровинка. Вкусен е и има добри танини. При конзумирање, останува долго потоа со вашите сетила. Ова вино може да се конзумира 4-5 години по берењето.

Можеби ќе ви се допадне