vino Kamnik Winemaker’s selection belo 0,75l

745 ден

Суво бело вино, добиено со фузија на внимателно одбрани сорти на грозје од сопствените насади на винаријата Камник: Виогнир (37%), Греко ди Туфо (37%) и Шардоне (26%). Виното се одликува со кристална бистрина и сламесто жолта боја. Аромата е комплексна, преовладува онаа на тропско овошје надополнета со ароми на жолти цветови. Вкусот е полн, избалансиран, со хармонична свежина и изразена минералност.
Препорачуваме ова вино да се консумира на температура од 7-10˚С, како аперитив, во комбинација со лесни предјадења и медитеранска храна.