Vodka Kruzer lubenica/limon/malina

ден

Vodka Cruiser е линија на алкохолни пијалоци на база на вотка со светли бои кои првенствено се продаваат во Австралија и Нов Зеланд. Понекогаш опишан како алкопоп, овој претходно измешан пијалок е достапен во седумнаесет вкусови, вклучувајќи гуава, лимон, лимета, страст овошје, ананас, малина и други вкусови во зависност од локацијата. Производот потекнува од Нов Зеланд, а го произведува Asahi Premium Beverages, порано позната како Independent Liquor.