Vranec 3l

ден

Името „Вранец“ во превод значи „црн пастув“, што ја отсликува темната боја на грозјето и моќниот карактер со сложени ароми. Во ова вино е скротена дивата природа на Вранец, која се карактеризира со богата рубин боја, сладок вкус, полно тело и долг финиш. Се одликува со огромен број ароми на зрели шумски плодови, сливи и зачини. Неговите карактеристики доаѓаат до израз со секаков вид месо и полномасно сирење, на собири со многу гости.