Aberlour 12 years double cask 0,7l

4,199 ден

Овошните вкусови се совршено избалансирани со зачинети ноти на ликер, ѓумбир и цимет
Значително под влијание на созревањето на бурето шери, не-филтрирано и произведено во мали серии
Мек и заоблен, со овошни ноти на црвено јаболко
фин шери лик, избалансиран со богата чоколада, тофи, цимет и пикантност од ѓумбир
Затоплување и долготрајно – слатко и малку зачинето