Akashi Blended Giftbox 0,5

2,299 ден

Мешаниот виски бел даб AKASHI е типична јапонска мешавина.
За ова виски се користат 30% слад јачмен и 70% жито.
Созревањето трае најмалку пет години; три години во Хогсхедс и две години во бели дабови буриња.

Забелешки за дегустација:
Боја: златна.
Нос: мазен, сладок, моќен, овошен, слад, мед, ноти на шери.
Вкус: Сладок, мек, кремаст, ноти на праски, бадеми, грозје, ноти на слад, ѓумбир и даб.
Финиш: долготраен, сув, зачинет.

содржина на алкохол 40%