Akashi Single Malt Giftbox 0,5

4,890 ден

Akashi Single Malt е виски произведено во екстремно ограничени количини, составено од виски со различно стареење во различни американски дабови буриња кое може да трае од 4 до 7 години.

Има килибарна боја, со нежна овошна арома во која се истакнуваат нотите на јаболко, збогатена со ноти на шеќер во прав. Во устата е сладок, мек и кадифено.

Одлично после вечера или како дестилат за медитација.