Auchentoshan American Oak-0,7l 40%

2,290 ден

Од 1823 година, Ахентошан и Глазгов уживаат блиски односи дефинирани со заедничко ценење на традиционалната изработка и прогресивното размислување.
Оваа синергија ја формира основата за производство на висококвалитетно ниско виски, кое се карактеризира со иновативност и силна поврзаност со местото на потекло.

Посебната карактеристика на секое виски Аучентошан е неговата тројна дестилација, процес кој бара дополнително време и финансиски инвестиции, но е од клучно значење за неговиот квалитет.
Американскиот даб созрева во американски бурбонски буриња и служи како влез во категоријата виски со еден слад. Го наследува вискито Auchentoshan Classic Single Malt Whisky и го претставува карактеристичниот стил на дестилеријата.

Награди:
– СРЕБРЕ на International Spirits Challenge 2018 година
Забелешки за дегустација:
Боја: Златна.
Нос: Бурбон ванила, кокос, агруми.
Вкус: Освежителен, мек, стимулирачки, кремаста ванила, бели праски, кокос.
Финиш: долготрајни, цитрусни ноти, ванила.

Ова виски е погодно и за чисто уживање и како основа за мешање коктели.