Ballantine’s 30 years 0,7l

33,929 ден

Балантин имал бизнис во областа Јужен мост во близина на улицата Принцови во Единбург во 1837 година. Таму тој експериментирал со мешање виски од слад и житарки од различна возраст од различни дестилерии за да создаде малку полесен, порафиниран производ Вака биле одличните и разновидни вискии Ballantine создаден.

30-годишниот Балантин е неспорно еден од најдобрите мешавини во светот. Со длабока златна боја, суптилен, сладок нос и сложен вкус на мед и ванила, 30-годишниот Ballantine’s се покажува како извонредно, ретко и ексклузивно виски.

Ова виски има полно тело, богат и комплексен баланс на мед, цветни и овошни вкусови и слатки ароми на ванила. Финишот е долготраен и елегантен.